جزییات آزمون آیلتس

آزمون آیلتس را بهتر بشناسیم

آزمون آیلتس IELTS یکی از معتبرترین آزمون‌های جهان است که در اکثر کشورها و دانشگاه‌ها قابل استفاده است.

این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی در نزدیک به ۱۱۰ کشور دنیا برگزار می‌شود. شما با در دست داشتن نمره قابل قبول در این آزمون می‌توانید نسبت به مهاجرت تحصیلی و شغلی اقدام کنید.این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان ، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود.

آیلتس مخفف  چیست؟

کلمه‌ی IELTS برگرفته از International English Language Testing System به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسیاست.

محاسبه ی نمره ی آیلتس:

سیستم نمره‌دهی در این آزمون در‌بازه‌ی ۰ تا ۹ است که در ادامه با هر نمره از نظر ارزش‌گذاری آموزشی بیشتر آشنا خواهیم شد.در آزمون آیلتسبه هر یک از مهارت های ۴ گانه listening, reading, writing, speaking به طور جداگانه نمره داده می‌شود و سپس این نمرات با هم جمع شده و میانگین آن‌ها محاسبه می شود و معدل یا band score به دست می آید که اگر عدد رندی نبود آن را تا نیم نمره، رُندمی‌کنند. برای مثال زبان‌آموز در امتحان آیلتس، می‌تواند نمره میانگین ۷ یا ۷.۵ بگیرد و اگر نمره او چیزی مابین این نمرات بود سیستم آن را به بالا رند می کند. به صورتی که اگر به نمره فرد به نمره بالا نزدیکتر بود نمره افزایش می یابد مثلا اگر میانگین نمرات زبان‌آموز 6.875 شود در کارنامه، 7 درج می‌شود و اگر به عدد پایین نزدیک تر بود نمره به سمت پایین رند می شود مثلا اگر نمره فرد 6.65 باشد در کارنامه 6.5 درج می‌شود.

آیلتس آکادمیک یا جنرال؟

در این بخش قصد داریم به بررسی و معرفی دو نوع امتحان آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرالب پردازیم.

همان‌طور که در جریان هستید آزمون آیلتس به دو نوع آکادمیک Academic  و جنرال General  تقسیم می‌گردد که هرکدام از  اینامتحاناتبرایهدفخاصی تعریف شده‌اند.شما می‌بایست با توجه به هدف‌گذاری خود امتحان مورد نظر را انتخاب کنید.

تفاوت آزمونهای جنرال و آکادمیک در چیست؟

شاید مهم‌ترین تفاوت این دو نوع از آزمون آیلتس در مقصدی است که شما با کسب نمره مربوطه به سمت آن هدایت می شوید.

آیلتس آکادمیک: این امتحان مخصوص متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان به نیت ادامه تحصیل در دانشگاههایی را دارند که در آنها زبان انگلیسی زبان مورد تدریس است.

آیلتس جنرال: این نوع از آزمون مخصوص آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به کشورهای دیگررا دارند و تصمیم به تحصیل در دانشگاه‌های انگلیسی زبان را ندارند و هدفشان کار و زندگی در کشوری دیگر است.

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو امتحان در نوع سوالات بخش‌های Writing  و Reading  است.

در بخش ریدینگ آکادمیک  این امتحان شرکت‌کنندگان با موضوعاتی که حول محور علمی و دانشگاهی است روبرو هستند و به نوعی می‌توان گفت که این سوالات سخت‌تر و در عین حال محدودتر نیز هستنددر صورتی که در ریدینگ های جنرال، موضوعات روزمره استفاده شده است.

در بخش اول  آزمون آکادمیک(Task 1) متقاضیان می‌بایست حول موضوعاتی نظیر تحلیل گراف‌ها و نمودارها اقدام به نوشتن نماینداما در بخش اول (Task 1)  جنرال، متقاضیان باید یک نامه با موضوع داده شده بنویسند.

در بخش دوم (Task 2)   که برای هر دو گروه جنرال و آکادمیک یکسان است، شرکت کنندگانمی‌بایست درباره موضوعی که داده شده است نظر خود را بنویسند که تعداد کلمات و الزامات این بخش در قسمت معرفی بخش رایتینگ خدمت شما ارائه شده است.

بخش‌هایلیسنینگ و اسپیکینگآیلتسآکادمیک هیچگونه تفاوتی با آیلتس جنرال ندارد.

قسمت های مختلف آزمون آیلتس

امتحان آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکت‌کنندگان را مورد ارزیابی قرار می‌دهد که این مهارت‌ها به ترتیب برگزاری در آزمون شامل Listening(شنیداری)، Reading(خواندن)،)Writingنوشتاری ) و speaking  (گفتاری) هستند. سه مهارت اول در یک روز و زمان مشخص برگزار می شوند اما بخش Speaking  (گفتاری) آیلتسدر وقتی دیگر و با توجه به زمان برگزاری سه آزمون دیگر تا یک هفته قبل و یا حتی بعد از آنها برگزار شود.

بخش شنیداری (Listening )

مدت برگزاری: ۳۰ دقیقه (نیم ساعت) + 10 دقیقه (برای وارد کردن پاسخ ها در پاسخ نامه)

تعداد سوالات: چهل سوال در چهار بخش

فایل این بخش فقط یکبار برای شرکت کنندگان پخش می شود.

پیش از شروع پخش فرصت چک کردن سوالات را خواهید داشت

جواب سوالات شنیداری آیلتس می بایست حتما در دفترچه پاسخ نامه درج گردد.

بخش اول و دوم آزمون:

این بخش شامل موضوعات اجتماعی بوده و مکالماتی بین افراد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بخش سوم و چهارم:

در این بخش موضوعات دانشگاهی مورد بررسی قرار می‌گیرند. یک مکالمه‌ی بین چهار نفر و یک کنفرانس تشکیل دهنده‌ی این بخش‌ها هستند.

 

جدول محاسبه ی نمره شنیداری با توجه به تعداد پاسخ های درست:

بخش خواندن (Reading)  آزمون جنرال:

  • مدت برگزاری: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
  • در این بخش شرکت‌کنندگانمی‌بایست به سوالات مربوط به سه متن که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند پس از مطالعه پاسخگو باشند.
  • این بخش بر خلاف بخش شنیداری شامل زمان اضافه‌ای برای انتقال جواب‌ها از دفترچه سوالات به پاسخنامهنمی شود.
  • متونی که در این بخش برای شرکت کنندگان مورد استفاده قرار گرفته‌اند از کتاب‌ها، مجلات و جزوات عمومی انتخاب شده‌اند و لزوما برای خواننده‌ی متخصص نیستند.
  • بخش اول آزمون ریدینگآیلتس: این بخش پیرامون فعالیت‌هایروزمره‌ی اجتماعی است .
  • بخش دوم آزمون شنیداری آیلتس: این بخش پیرامون جزوات آموزشی و نیازهای رفاهی ست که برای شرکت کنندگان انتخاب شده است.
  • بخش سوم آزمون ریدینگآیلتس: این بخش متشکل از یک متن بلند با موضوعی عمومی است.
  • در این بخش ۴۰ سؤال با انواع متفاوت وجود دارد. سؤال‌های این بخش به صورت چهار گزینه‌ای، شناسایی اطلاعات (صحیح، غلط، داده نشده است)، شناسایی دیدگاه و ادعاهای نویسنده (بله، خیر، داده نشده است)، تطبیق اطلاعات / عنوان / جزئیات / پایان جمله، کامل کردن جمله / خلاصه نویسی / یادداشت / جدول / نمودار جریانی، نام گذاری نمودار و پاسخ کوتاه به سؤال.

بخش خواندن (Reading)  آزمون آکادمیک:

مدت برگزاری : ۶۰ دقیقه

  • تعداد سوالات: ۴۰ سوال
  • در این بخش دفترچه ی سوال شامل سه متن است که در مجموع بین ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه را در خود گنجانده است.
  • در این بخش برخلاف امتحان شنیداری شما وقت اضافه‌ای برای جابه‌جایی سوالات از دفترچه سوالات به پاسخنامه نخواهید داشت.
  •  این بخش سه متن که ازآسانبهسختپشت سرهم قرار می‌گیرند را شامل می‌شود
  • در این بخش ۴۰ سؤال با انواع متفاوت وجود دارد. سؤال‌های این بخش به صورت چهار گزینه‌ای، شناسایی اطلاعات (صحیح، غلط، داده نشده است)، شناسایی دیدگاه و ادعاهای نویسنده (بله، خیر، داده نشده است)، تطبیق اطلاعات / عنوان / جزئیات / پایان جمله، کامل کردن جمله / خلاصه نویسی / یادداشت / جدول / نمودار جریانی، نام گذاری نمودار و پاسخ کوتاه به سؤال.
  • هر قسمت دارای یک متن طولانی معتبر است که از کتاب مجلات و یا روزنامه گرفته شده است. این متون مناسب خواننده غیر حرفه‌ای و در زمینه‌های علمی مورد علاقه عموم است که سطح دشواری آن مناسب متقاضیانی است که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی و بالاتر دارند.
  • سبک متون از توصیفی و واقعی گرفته تا تحلیلی است و ممکن است دارای نمودار و تصاویر باشند. اگر متون حاوی اطلاعات تخصصی باشد، لیست توصیف واژگان در پایان متن ارائه می‌شود.

جدول محاسبه ی نمره ی آیلتس بر اساس تعداد پاسخ های درست

 

 

نمونه ی برگه پاسخ نامه ی ریدینگ

بخش رایتینگ آیلتس (Writing)

آزمون آیلتس جنرال: (نوشتن یک نامه و نوشتن یک مقاله)

آزمون آیلتس آکادمیک ( توصیف یک شکل و نوشتن یک مقاله)

  • مدت برگزاری ۶۰ دقیقه
  • در بخش رایتینگآیلتسشما به عنوان شرکت کننده در آزمون با دو موضوع روبرو خواهید شد که می‌بایست درباره این موضوعات انشا بنویسید.
  • آزمون جنرال /موضوع اول : (Task 1)در این بخش از شما خواسته خواهد شد تا در متنی که حداقل از ۱۵۰ کلمه تشکیل شده است مشکلی فرضی ، درخواست، دعوت، شکایت و… را شرح دهید.
  • در نظر داشته باشید در صورتی که تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده باشد شما نمره از دست خواهید داد.پس باید متنی طولانی تر از 150 کلمه بنویسید که با حذف کلمات تکراری، حداقل کلمات مورد نیاز را به کار برده باشید.

(پیشنهاد می‌شود با توجه به تجربه‌ی به دست آمده در این بخش از سوالات حداکثر ۲۰ دقیقه از زمان خود را به این بخش اختصاص دهید(

رایج ترین موضوعات مورد استفاده در این قسمت عبارتند از:

  • Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
  • Job application letter نامه درخواست کار
  • Formal business letter نامه رسمی اداری
  • Personal letter نامه شخصی

مثال:

 

Write a letter to the retailer to complain. In the letter:
– Explain why you are unhappy
– Request a refund
– Make arrangements to return the damaged item

آزمون آکادمیک /موضوع اول (Task 1) :در تسک 1 رایتینگ آزمون آیلتس (آکادمیک)، مصحح به دنبال ارزیابی توانایی شما در تشخیص و توصیف ویژگی های بارز اطلاعات تصویری است. این اطلاعات تصویری ممکن است در قالب یک گراف، جدول، چارت و یا دیاگرام یک پروسه عرضه شود. در این تسک وظیفه شما نوشتن یک رایتینگ حداقل ۱۵۰ کلمه ای ساختارمند در مدت زمانی ۲۰ دقیقه ایست.

مثال:

The amount of money that a children’s charity located in the USA spent and received in one year, 2016.

The components of GDP in the UK from 1992 to 2000.

موضوع دوم/ مشترک بین جنرال و آکادمیک (Task 2):در بخش دوم این امتحان شما باید نظر خود را پیرامون موضوعی بیان کنید، در نظر داشته باشید که این بخش می‌بایست حداقل شامل ۲۵۰ کلمه باشد در صورتی که از حد مجاز کلمات کمتری را استفاده کرد باشید به نسبت نمره از دست خواهید داد.پس باید تعداد کلمات استفاده شده در متن شما بیش از 250 لغت باشد.

با توجه به زمان کلی شما پیشنهاد می‌شود ۴۰ دقیقه از زمان خود را به این بخش از آزمون رایتینگآیلتس اختصاص دهید.

مثال:

Some people think that young people should go to university to further their education while others think they should be encouraged to work as car mechanics or builders etc.to serve society. Discuss both views and give your own opinion.

 

بخش گفتاری (Speaking):

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس شامل یک مصاحبه‌ی رودررو با مصاحبه کننده‌ی رسمی آیلتس است.

مدت آزمون: ۱۱ تا ۱۴ دقیقه

این قسمت از امتحان شامل سه بخش است:

بخش اول :

در اولین بخش امتحان متقاضی می‌بایست به سوالاتی عمومی و شخصی درباره محل زندگی، وضعیت کاری، وضعیت خانوادگی و علایق خود پاسخ دهد.

بخش دوم :(Cue Card)

در این بخش موضوعی از طرف ممتحنآیلتس برای شما انتخاب می‌شودوروی یک کارت به شما داده می شود، شما یک دقیقه فرصت خواهید داشت تا درباره این موضوع فکر کرده و نت برداری کنید وبا استفاده از نت های خود، دو دقیقه درباره آن صحبت کنید و سپس به یک یا دو سوال درباره‌ی آن پاسخ دهید.

در این بخش بهتر است تلاش کنید که به تمامی سوالات روی کارت پاسخ دهید ولی این موضوع اهمیت دارد که در دو دقیقه صحبت خود پاسخگوی این سوالات باشید.

بخش سوم

در بخش سوم امتحان مکالمه آیلتس شما می‌بایست به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده مکالمه‌ای را برقرار کنید، در نظر داشته باشید که موضوع صحبت شما در این بخش معمولا همان موضوعی خواهد بود که در بخش دوم درباره آن صحبت کرده‌اید.

مثال:

Part 1

_What is your full name?
– Can I see your ID?
– Where are you from?
– Tell me about the part of your country where you live.

– What do you like about the place where you live?

– How was your first day at high school?

– Who was your favorite teacher? Why?

– Have you ever been a teacher?

 

Part 2

Cue Card

Talk about a car trip that you took. You should say:

  • Where you went
  • What the purpose of the trip was
  • Who was there with you
  • Why you still remember this trip

 

Part 3

– How often do you travel by car?
– How good is the transportation system in your country?
– How can it be improved?
– Do you think doing so will reduce pollution?
– If the transportation system were improved, would more people use it?

 

 

نتایج آزمون آیلتس:

نمره آیلتس شما با توجه به میانگین نمرات کسب شده‌ی در تمامی مهارت‌های این امتحان ارزیابی شده و به صورت یک نمره در بازه‌ی ۰ تا ۹ به دست می‌آید.

نتیجه‌ی امتحان شما در غالب یک کارنامه که فقط به شخص شرکت کننده در آزمون تحویل داده می‌شود آماده میگردد.

یکی از خصوصیات کارنامه آیلتسدر این است که نمره‌ی تمامی مهارت‌های شما به تفکیک در آن نمایش داده شده است.

آیا می‌توان به نمره آیلتس اعتراض کرد؟

در مواردی پیش آمده است که افرادی که بعد از شرکت در امتحان آیلتس نمره خود را دریافت کرده بوده‌اند نسبت به این نمره اعتراض داشته و در خواست رسیدگی به این نتیجه را داشته اند. این مساله به هیچ‌وجه مشکل پیچیده و بدون راه‌ حلی نیست و نبوده است.

شما می‌توانید با مراجعه به مرکزی که در آنجا در امتحان آیلتس شرکت کرده‌اید فرم مربوطه را پر کرده و درخواست خود را ثبت نمایید، درخواست اعتراض به نمره برای تمامی بخش‌ها مجاز است.

یکی از موارد مهم و قابل ذکر این بخش این است که شما می‌بایست برای ثبت اعتراض خود مبلغی به دلار استرالیا را پرداخت نمایید.

درصورت صحیح بودن اعتراض شما این مبلغ به شما استرداد خواهد شد ولی در صورتی که نتیجه اولیه درست بوده باشد و اعتراض شما بی‌دلیل باشد این مبلغ به هیچ وجه قابل استرداد نیست.